luni, 10 august 2020
Acasă > Politica > PNL a ieşit înfrânt în scrutinul de la Iaşi

PNL a ieşit înfrânt în scrutinul de la Iaşi

La Iași, rezultatele au arătat că PSD-ul a câștigat cu 36,39%, față de 10,22% cât a obținut PNL-ul. La aflarea primelor rezultate din exit-poll-uri, PSD-iști erau în culmea fericirii.

„Se vede foarte clar că românii au înţeles mesajul. Au votat PSD pentru că au susţinut în continuare USL, şi sper ca cei din Iaşi să înţeleagă foarte bine că atunci când i-am rugat să rămână în USL nu am făcut-o decât pentru a continua proiectele Iaşului”, a declarat primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita.

Dintre parlamentarii PNL, doar Anton Doboş şi Grigore Crăciunescu au venit la sediu, alături de preşedinţii filialelor judeţeană şi municipală, Cristian Adomniţei şi Marius Dangă.

„PNL a obţinut acum cele mai bune rezultate la alegerile europarlamentare. În 2007 am avut 14,7%, iar în 2009 – 14,5%. Va trebui ca după această zi să găsim formula care să adune în partea dreaptă a spectrului politic toate energiile din ţară”, a declarat preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei.

La sediul PDL Iaşi, lucruri au fost mai calme. Preşedintele filialei judeţene, a declarat că scorul adevărat al partidului va reieşi abia la numărătoarea finală

„Câteva procente duse undeva mai în deal, noi credem că vor veni şi mai la vale. Noi eram pe baza unor estimări făcute de cei din curte undeva în jurul a 15% în după-amiază. Eu cred că pe acolo vom fi la final“, a declarat senatorul Dumitru Oprea.

Nici tabăra PMP nu a fost entuziasmată de rezultatele preconizate ale scrutinului.

„Un rezultat cu două cifre ar fi fost perfect posibil dacă nu ar fi existat anumite fraude şi condiţiile create de un anumit partid politic. Faptul că panourile de afişaj au fost ridicate vineri, lipsindu-ne practic de o zi de campanie, faptul că la Liceul Naţional, de exemplu, unde au fost amenajate secţii de votare, a fost lăsat un banner al PSD chiar la intrare“, a declarat deputatul PMP Camelia Bogdănici.

Ieşenii s-au prezentat la vot în număr mult mai mare decât la precedentele alegeri pentru Parlamentul European, cele de acum cinci ani, însă relativ mic în comparaţie cu celelalte judeţe. Urna mobilă a fost prezentă în doar trei spitale din județ.

Redactor:  Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *