vineri, 14 august 2020
Acasă > Politica > PNL Constanța acuză migrația politică promovată de PSD

PNL Constanța acuză migrația politică promovată de PSD

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal (PNL) consideră că propunerea vicepremierului Liviu Dragnea, prin care dorește ca primarii să poată schimba partidul după ce au fost aleși, nu poate fi catalogată decât o ticăloșie politică, o încălcare flagrantă a votului cetățenilor și o pervertire a voinței lor politice.

“Propunerea liderului social-democrat de a legaliza migrația primarilor are ca scop aducerea prin șantaj în PSD a unui număr mare de primari de la alte partide, înainte de campania electorală, pentru a încerca să îi ofere prezidențiabilului Ponta o șansă în plus în alegeri. Atragem atenția că, în aceste condiții, corectitudinea alegerilor prezidențiale este pusă în pericol din cauza furtului primarilor, care echivalează cu furtul votului cetățenilor. Considerăm că, prin crearea de astfel de portițe legislative de către Liviu Dragnea, asupra primarilor se vor face presiuni pentru a se înscrie în PSD, UNPR sau alte formațiuni politice mai mici. Prezidențiabilul Ponta este cel care  patronează încercarea de furt politic a primarilor, iar Dragnea este pe cale să dea o lovitură democrației.

Totodată, solicităm PSD și celor care se află angrenați în acest proces de șantajare și lansare de promisiuni, cu scop pur electoral, ce constau în deblocarea fondurilor europene și de realocare a fondurilor guvernamentale către circumscripții, să înceteze să mai exercite astfel de presiuni asupra primarilor.
Mai mult, solicităm premierului Victor Ponta, vicepremierilor și șefilor de partid din arcul guvernamental să înceteze subminarea democrației și să asigure egalitatea de șanse în alegerile prezidențiale”, se arată într-un comunicat de presă al PNL Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *