miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Politica > PNL îi solicită demisia lui Victor Ponta

PNL îi solicită demisia lui Victor Ponta

Co-președinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au organizat, duminică, o conferință de presă, în cadrul căreia au comentat decizia premierului Victor Ponta de a nu demisiona.

Gorghiu a lansat un apel către parlamentarii PSD, pentru a susține moțiunea de cenzură, această „responsabilitate politică, cu care sunt datori față de electorat”.

„Nu așteptam să își dea demisia, pentru că Ponta nu are onoare și demnitate. Pentru a câștiga alegerile, este în stare de orice,a demonstrat-o la prezidențiale când au fost românii umiliți. Astăzi, din păcate, vă pot spune că eu, colegii mei de partid, constatăm cu stupoare cum Ponta aruncă în aer credibilitatea României în lume, prin nerecunoașterea structurii constituționale a statului român și a instituțiilor. Singura instituție pe care o reunoaște este cea a PSD. Prin anunțul extrem de grav pe care l-a făcut domnia sa astăzi înțelegem că mesajul este acela de a pune în discuție legitimitatea statului român. (…) Ponta a anunțat că își va da demisia din funcție dacă va începe urmărirea penală împotriva domniei sale. Nu și-a respectat acest angajament și ați văzut cum s-a încuiat la Palatul Parlamentului. Îmi adduce aminte de Nicolae Ceaușescu, care nu recunoaște decât ideea de Mare Adunare Națională. Nu mai este vorba de demisia sau demiterea lui Ponta. În opinia PNL, este vorba de un atac împotriva statului român. Ponta este autorul unui demers iresponsabil, de a nu-și da demisia și de a se ține de putere precum scaiul de haina omului. (…) Ponta girează un Guvern care reprezintă blazonul corupției, așa cum Adrian Năstase o făcea. (…) Pozează în postura de victimă, când este un aggressor al structurilor constituționale. Ne aflăm în cea mai gravă criză politică din 1989 încoace. Obsesia pentru putere a lui Ponta nu va lua sfârșit. Esti finalul carierei sale politice și le transmit celor din Parlament al PSD că este un prilej să dăm acestui stat demnitatea pe care o merită prin moțiunea de cenzură. Ponta nu a fost deranjat nici când adversarii politici au fost cercetați. La începutul lunii trecute, la un eveniment al PSD, bifa cu fericire încarcerarea unui om politic. Acum, însă, uită de declarațiile pe care le-a făcut”, a spus Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *