Acasă > Politica > PNL: ,,Mai puţini bani pentru energia electrică”

PNL: ,,Mai puţini bani pentru energia electrică”

Liberalii constănţeni informează consumatorii casnici că, pe viitor, vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru facturile la energie electrică.

Aceasta va fi posibil ca urmare a deciziei guvernamentale potrivit căreia, acordarea certificatelor verzi producătorilor de energie din surse regenerabile va fi reeșalonată. Liberalii susţin că ,,stabilirea unui nou termen pentru plată va scădea costul facturii energiei electrice, iar efectele sale pozitive vor fi simțite mai ales de consumatorii industriali. Și consumatorii casnici vor scoate pe viitor mai puțini bani din buzunar pentru facturile la energie electrică”, se arată într-un comunicat remis presei de PNL Constanţa.
Textul normativ la care fac trimitere liderii liberali prevede recuperarea certificatelor verzi care se va face începând cu 31 martie 2017 pentru centralele hidro și solare, iar pentru centralele eoliene începând cu 1 ianuarie 2018. ,,Ordonanța respectă prevederile date anterior de Ministerul Economiei prin care se propunea amânarea acordării unui număr de certificate verzi la 1 MWh produs de centrale electrice hidro instalate mai mici sau egale cu 10 MW pentru un certificat verde, de centrale eoliene și de centrale electrice solare pentru două certificate verzi”.
De asemenea, PNL Constanţa informează cetăţenii că Guvernul va păstra subvențiile pentru producătorii de energie verde, iar investițiile în acest domeniu vor fi încurajate și anul viitor. ,,Conform sistemului de promovare prin certificate verzi stabilit în Planul Național de Acțiune în Domeniul Energiei Regenerabile (PNAER) proiectul normativ include și limitarea acreditării centralelor sau grupurilor electrice existente până la nivelul total anual al capacităților instalate în centrale electrice care produc din surse regenerabile energie electrică” se specifică în finalul comunicatului PNL Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *