marți, 11 august 2020
Acasă > Comunicate > PNL: ,,Medicina de urgenţă este prioritară pentru Guvernul USL”

PNL: ,,Medicina de urgenţă este prioritară pentru Guvernul USL”

Guvernul Uniunii Social Liberale a alocat de la buget 270 de milioane de lei pentru acţiunile prioritare din medicina de urgenţă, pe programe de terapie intensivă, infarct, traumă, accidente vasculare cerebrale şi recoltare mobilă de sânge.
Este vorba despre finanţarea materialelor sanitare şi a consumabilelor necesare bolnavilor care ies de la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) şi care au nevoie de îngrijiri, în condiţiile în care fondurile venite de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu sunt suficiente. Pentru acţiunile prioritare legate de infarctul miocardic acut, suma alocată va creşte de la 17 la 20 de milioane de lei şi se vor adăuga noi spitale care vor beneficia de aceşti bani.
Astfel, Ministerul Sănătăţii doreşte să vină în sprijinul spitalelor regionale, strategice, spitalelor judeţene de urgenţă, pentru continuitatea îngrijirilor pacienţilor care vin prin Unităţile de Primiri Urgenţe. Odată cu luna februarie, se va introduce şi o raportare zilnică, online, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, care va permite o monitorizare în timp real a modului de tratare a pacienţilor şi a cheltuirii banilor publici.
La nivelul Ministerului Sănătăţii, nu se are în vedere o privatizare a spitalelor, ci reducerea numărului de internări nejustificate şi mutarea bolnavilor în ambulatorii pentru a face utilizarea fondurilor mult mai eficientă. Menţionăm faptul că o decizie a Ministerului Sănătăţii care deja dă rezultate este cea a achiziţiilor centralizate derulate de Ministerul Sănătăţii, prin care s-au înregistrat economii semnificative, mai ales la medicamente şi materiale sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *