Acasă > Politica > PNL nu îi acordă votul de încredere lui Mazăre pentru Port

PNL nu îi acordă votul de încredere lui Mazăre pentru Port

Soarta economică a Portului Constanța, nesigură în mâinile lui Radu Mazăre și a administrației locale. Fostul aliat al social democraţilor, Crin Antonescu, consideră că ar fi o greșeală ca executivul să cedeze unul dintre cele mai importante obiective strategice ale statului român.

“A existat un conflict în interiorul guvernului privitor la Portul Constanța. Noi nu am acceptat ca acesta să fie cedat, iar Ramona Mănescu a împiedicat pierderea unor acțiuni în Portul Constanța”, a afirmat sâmbătă, la Constanța, Crin Antonescu, președintele Partidului Național Liberal.

Argumentele pentru care Portul Constanța ar trebui să rămână în administrația Ministerului Transporturilor sunt în primul rând, de natură juridică, atâta timp cât nu există un interes național pentru ca portul să ajungă în administrația Mazăre. Mai mult decât atât, situația economică a obiectivului de interes național ar putea fi afectată. Lipsa investițiilor din partea administrației publice locale, deținătoare a 20% din pachetul de acțiuni obstrucționează potențialul economic al Portului Constanța.

“Nu există un investitor strategic, care să vină în aceasta zonă, mai ales în port. Nici pe litoral nu vin marii operatori din turism. A fost o scurtă perioadă TUI, cel mai mare operator european, și până la urmă a decis să plece”, a susținut deputatul Mihai Lupu, Președinte Comisia de Transport și Infrastructură Camera Deputaților.

Potrivit oficialilor național-liberali, la tranzacționarea Portului Constanța în joc nu ar fi soarta economică a obiectivului strategic, ci soarta politică a opoziției pentru europarlamentare.

Redactor:Andreea BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *