miercuri, ianuarie 29, 2020
Acasă > Administratie > Podul de la Agigea, “Cuiul lui Pepelea” pentru autorități!

Podul de la Agigea, “Cuiul lui Pepelea” pentru autorități!

Aleșii județeni au adoptat în unanimitate proiectul care prevede suspendarea încasării taxei de utilizare a drumurilor județene. Vor fi scutiți transportatorii de marfă care vor utiliza ruta ocolitoare Ciocârlia-Mereni-Topraisar-Agigea pentru că nu mai au voie să traverseze podul rutier. Banii pierduți de administrația județeană vor fi recuperați din fondul de rezervă al Guvernului. În același timp, însă, microbuzele și autobuzele care transportă persoane, fie ele școlari sau navetiști, vor avea voie să traverseze podul, chiar dacă depășesc masa maximă totală autorizată de 3,5 tone.

“Am suspendat taxa pentru utilizarea drumului județean aferent rutei ocolitoare și, în același timp, am exceptat transportul școlarilor, transporturile speciale, care înseamnă transportul celor care merg la muncă, și, de asemenea, transportul public de călători, adică le-am permis să traverseze podul.” a spus Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Măsura va intra în vigoare de luni, 7 octombrie. Până atunci, cei care călătoresc cu microbuze între Constanța și Agigea vor fi supuși aceluiași calvar: coboară la un capăt al podului, traversează pe jos, iar în capătul celălalt sunt preluați de alte microbuze. Ședința Consiliului Județean a fost perturbată de capriciile vremii, care au pus stăpânire în ultimele zile pe sud-estul țării. Numeroasele avarii ENEL s-au făcut simțite și în sala de ședințe a Bibliotecii, unde se întrunesc aleșii aparatului administrativ județean. Întreruperea curentului electric nu a suspendat, însă, și lucrările ședinței.

R: Cosmin Bele.

O: Victor Niță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *