luni, 10 august 2020
Acasă > Administratie > Podul nou de la Agigea, lucrare de artă?!

Podul nou de la Agigea, lucrare de artă?!

Podul nou din Agigea a fost astăzi vizitat de reprezentanții autotităților locale, județene și centrale. La intalnire era asteptat  si prim-ministrul Victor Ponta, dar la fața locului s-au prezentat doar președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și vicepremierul Liviu Dragnea.

Podul nou din Agigea se apropie cu pași repezi de momentul în care va fi deschis circulației. Deși nu a fost inaugurat la sfâșitul lunii octombrie așa cum se preconiza, constructorii dau zor pentru a termina. Toate cele 64 de hobane și structura de rezistență, sunt verificate în aceste zile prin efectuarea unor teste de încărcare cu camioane, statice și dinamice. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au stat de vorbă cu constructorii în lipsa premierului Victor Ponta.

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a părut ferm convins că a mai parcurs acest pod cu mașina… reușind să îl confunde cu vechiul pod din Agigea .

„Este un pod relativ parțial nou. Este podul hobanat ca re a funcționat și înainte. Eu am mai mers aici în zonă”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, realizând abia apoi, după intervenția reprezentanților presei, că vechiul pod de la Agigea se afla în dreapta sa.

Lucrarea a început în 2010 și a fost realizată cu o investiție a Administrației Portului Constanța, de aproximativ 30 milioane de euro, bani ce provind în parte din fonduri europene dar și de la stat. Podul Apolodor dispune de o flexibilitate aparte asigurată de 64 de hobane .

“Este cel mai mare pod hobanat din România. Face legătura între nordul și sudul Portului Constanța, face legătura cu varianta ocolitoare a municipiului Constanța, cu A4. Este un pod care, dincolo de aspect, dincolo de forma lui și de lungime, fluidizează foarte mult circulația persoanelor și a mărfurilor în această zonă. Este o lucrare de artă cu care constănțenii și toți românii se vor mândri”, a declarat Liviu Dragnea, viceprim-ministru.

 Podul va fi deschis circulației publice după interpretarea rezultatelor obținute în urma celor șapte scheme de verificare. Constructori preconizează că la 1 decembrie, șoferii vor putea circula dinspre autostrada A2 spre Agigea, pe noua rută.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *