luni, 10 august 2020
Acasă > Sport > Poftiți la derby!

Poftiți la derby!

Derby-ul României se dispută în această seară de la ora 20,30 pe Arena Națională. Este un meci care nu ține cont de pozițiile în clasament ale celor două combatante și nici de conjunctura în care se dispută. Tradiția obligă cele două echipe să joace doar cu gândul la victorie.

Este a 157-a întâlnire dintre cele două rivale, scorul general fiind 55 la 54 în favorea steliștilor, în timp ce 47 de meciuri s-au încheiat la egalitate.

Tribunele arenei bucureștene vor fi pline, meciul disputându-se cu casa închisă.

Steaua este socotită favorită, prin prisma lotului mai valoros, dar și a situației financiare de care dispune. Dinamo, un club în insolvență, își clădește o nouă echipă cu bani puțini și mizează pe tineri. Pentru trupa lui Flavius Stoican un rezultat pozitiv în eternul derby ar fi un  imens balon de oxigen.

Va fi în primul rând o dispută a celor două garnituri, dar și un duel al tehnicienilor. Costel Gâlcă și Flavius Stoican fac parte din generația tânără de antrenori și sunt foști jucători ai celor două echipe.

Demnă de urmărit va fi și disputa din tribune, unde sperăm ca lucrurile să nu degenereze, așa cum s-a mai întâmplat de-a lungul anilor. Suntem în runda a 13-a, din Liga a I-a la fotbal și urmează să vedem pentru cine va fi ea cu ghinion.

Redactor: Nicu Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *