Poftiți la teatru!

  •  
  •  
  •  
  •  

Mâine se deschid ușile Teatrului Național de Stat Constanța pentru trei comedii spumoase. Vineri va fi pus în scenă primul spectacol din anul 2020, an pe care conducerea instituției îl pregătește cu multe premiere atractive.

„Memoria apei” de Shelagh Stephenson este o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut. Cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, ele rememorează întâmplări din copilărie, reînvie rivalități și certuri vechi, situații care dau naștere unor scene de un umor savuros.

Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 19.00, este programată comedia romantică de mare succes „Desculț în parc”, de Neil Simon. Este vorba despre o poveste de dragoste dintre doi tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze iubirea, demonstrând că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarbă este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. Piesa a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.

Maratonul comediilor se încheie într-un stil pur românesc, cu piesa „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu. Întâlnim aici una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *