Poligonul Capu Midia a împlinit 71 de ani de existență

  •  
  •  
  •  
  •  

Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a împlinit, ieri, 1 aprilie, 71 de ani de existenţă.

Unitatea a fost înfiinţată în anul 1950, ca Poligon de Tragere Antiaeriană, în compunerea Centrului de Instrucţie al Artileriei Antiaeriene Braşov.
După doi ani, Poligonul Capu Midia a devenit unitate independentă, iar în anul 1956 și-a schimbat denumirea în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Antiaeriene, denumire care s-a păstrat până în anul 2003, când s-a transformat în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol-Aer.
În anul 2004 a primit denumirea onorifică „General de brigadă Ion Bungescu”, în memoria pionierului artileriei antiaeriene româneşti, ofiţer şi inventator care, în perioada 1926-1948 a contribuit la dezvoltarea acestei arme prin inventarea şi perfecţionarea aparatului central de conducere a focului.
Din anul 2017, unitatea s-a reorganizat și a devenit Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Aici, an de an se instruiesc militari români din toate categoriile de forţe ale armatei şi din Sistemul Naţional de Apărare, dar şi militari din armatele statelor membre NATO şi ale statelor partenere.

Sursa: Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *