miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Eveniment > Poliţia a dat amenzi de peste 1,5 milioane de lei în Portul Constanţa

Poliţia a dat amenzi de peste 1,5 milioane de lei în Portul Constanţa

Poliția Română a organizat acțiuni pentru creșterea siguranței navigației pe apă și legalitatea importurilor de mărfuri containerizate.

Polițiștii au constatat 7 infracțiuni, au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.500.000 de lei, au indisponibilizat bunuri de aproape 700.000 de lei si au efectuat 4 percheziții.

Pe parcursul anului 2015, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a desfășurat acțiuni pentru creșterea siguranței navigației pe apă și pentru prevenirea neregulilor din domeniul importurilor și tranzitelor derulate prin portul Constanța Sud — Agigea.

Astfel, polițiștii de la transporturi, cu sprijinul lucrătorilor vamali, au verificat legalitatea a 559 de transporturi containerizate de mărfuri, cu precădere provenite din Asia.

Ulterior, echipele de control din țară au verificat existenta și funcționarea la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru declarate, a 181 de societăți comerciale destinatare a bunurilor care au părăsit zona portuară.

De asemenea, s-au efectuat controale cu privire la înregistrarea în contabilitate a documentelor justificative, aferente operațiunilor comerciale de import.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, dintre care 4 de evaziune fiscală, 2 de folosire de acte nereale la autoritatea vamală și una de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, fapte prin care s-ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.323.000 de lei.

Pentru documentarea activității infracționale, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, 3 persoane fiind reținute, iar ulterior cercetate sub control judiciar.

Totodată, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale la Legea 12/ 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 176.000 de lei, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de 694.250 de lei.

Poliția Română continuă acțiunile inițiate pentru siguranța transporturilor navale și asigurarea unui climat economic legal.

Sursa: observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *