Acasă > Social > Poliţia Română recomandă folosirea anvelopelor de iarnă

Poliţia Română recomandă folosirea anvelopelor de iarnă

recomandari-politieAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de viscol valabilă în mai multe zone de munte și o alta de vânt puternic pentru toată ţara.

Polițiștii rutieri menționează că folosirea anvelopelor de iarnă nu este condiţionată de o anumită dată calendaristică, ci de starea drumului.

Șoferii trebuie să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când șoselele sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, așa cum se întâmplă în aceste zile în aproape toate regiunile.

Circulaţia este îngreunată în prezent, din cauza ninsorilor, în mai multe județe, iar meteorologii anunță că și în Dobrogea avem  vânt puternic și se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Șoferii sunt sfătuiți să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării și să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

„Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă“, se arată în comunicatul Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *