Acasă > Eveniment > Polițist local din Ovidiu…hoț de combustibil!

Polițist local din Ovidiu…hoț de combustibil!

Nicolae Vasile are 29 de ani și este angajat al Poliției Locale Ovidiu.  Acesta a fost surprins în noaptea de 27 spre 28 februarie, în timp ce se afla pe un tren de marfă, care transporta motorină, dinspre Midia-Năvodari către Dorobanţu. Bărbatul a fost prins de poliţiştii de la Transporturi alături de alţi infractori, iar în acţiune unul dintre hoţi a fost rănit. Pe calea ferată dintre localitățile constănțene Culmea și  Amzacea au fost descoperite zeci de bidoane ce conțineau combustibil, semn că hoţul împuşcat nu a lucrat singur. Anchetatorii spun că cel mai probabil el făcea parte dintr-un grup infracţional oraganizat, însă ceilalţi participanţi au reuşit să fugă.

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, spune că asupra angajatului Poliţiei Locale existau unele suspiciuni de mai mult timp.

„Analizând activitatea poliţiştilor locali din Ovidiu am observat anumite devieri de comportament la o parte din ei. Din acest motiv, în urmă cu o lună, am comandat testarea psihologică a celor 14 poliţişti locali, patru dintre aceştia nereuşind să treacă testul psihologic, printre ei numărându-se şi Nicolae Vasile. Primăria oraşului Ovidiu a stabilit un nou termen pentru reevaluarea psihologică a celor care au picat testul. Implicarea lui Nicolae Vasile în furtul de combustibil din satul Culmea este o pată pe imaginea Primăriei Ovidiu şi confirmă suspiciunile pe care le-am avut asupra activităţii infracţionale a unora dintre poliţiştii locali. Consider că datoria lui Nicolae Vasile era să prevină astfel de infracţiuni, nu să participe la ele. Având în vedere implicarea acestuia în furtul de combustibil, la nivelul Primăriei Ovidiu, a fost deja demarată o anchetă. După primele cercetări s-a stabilit că Nicolae Vasile, în noaptea producerii furtului de combustibil, nu era în timpul serviciului.”, menţionează primarul George Scupra într-un comunicat de presă.

În funcţie de ancheta Poliţiei Transporturi, Primăria Ovidiu va continua ancheta internă sau va lua act de suspendarea contractului de muncă al lui Nicolae Vasile. Pe numele său a fost deschis un dosar penal și va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *