duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Polițiștii au ieșit în stradă

Polițiștii au ieșit în stradă

Peste 200 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) protestează în cursul zilei de luni, între orele 9,30-12,00, în parcul din faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, fiind nemulţumiţi în principal de aplicarea Ordonanţei nr. 37/ 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014.
Oamenii legii au multe nemulţumiri, dar principalele probleme sunt legate de sporurile salariale. Poliţiştii din întreaga ţară s-au adunat în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

“Scopul adunării publice îl constituie protestul faţă de aplicarea deficitară a Ordinului MAI nr. 51/ 2014, privind decontarea drepturilor de transport la şi de la locul de muncă, neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de poliţişti, tergiversarea elaborării proiectului statutului poliţistului, nerespectarea Acordului Colectiv privind Raporturile de Serviciu”, se arată într-un comunicat.

Poliţiştii solicită, totodată, finanţarea adecvată a sistemului de ordine publică şi siguranţă naţională, “fără de care nu este posibilă aplicarea promisiunilor guvernamentale din lipsa fondurilor la nivelul ordonatorilor de credite”.

“Dorim eliminarea discriminărilor salariale din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, atât în ceea ce priveşte situaţia creată de creşterea doar a salariului minim, cât şi în privinţa unei situaţii mult mai grave, respectiv a discriminării existente în cazul salariaţilor care desfăşoară aceleaşi activităţi, dar sunt salarizaţi diferenţiat”, se mai spune în comunicat.

Sursă: romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *