Polițiștii, jandarmii și pompierii, la datorie de sărbători

  •  
  •  
  •  
  •  

politieMinisterul Afacerilor Interne a anunțat că peste 22.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră au fost mobilizaţi şi vor asigura, zilnic, măsuri de ordine şi siguranţă publică, în perioada 24-26 decembrie.

“Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave. În acest sens, 1.700 poliţişti vor acţiona zilnic pentru a-i depista pe şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. Peste 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din ţară în acest sfârşit de săptămână”, se precizează într-un comunicat MAI.

Reprezentanţii ministerului menționează și că la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, iar 4.700 de pompieri se vor afla în aceste zile la datorie.

În plus, au fost mobilizate 430 de echipaje SMURD şi peste 800 de ambulanţă.

În staţiunile de la munte, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizaţi, suplimentar faţă de personalul implicat în misiuni de ordine publică, pentru a putea interveni zilnic în ajutorul turiştilor.

Totodată, “Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave, pentru transportul de urgenţă al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum şi pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *