Acasă > Social > Polițiștii protestează în Capitală. Își cer drepturile salariale

Polițiștii protestează în Capitală. Își cer drepturile salariale

Protest politistiSindicaliștii din Poliție anunță că vor ieși în stradă pentru a protesta față de nerespectarea legii și de neaplicarea corectă a salarizării în Ministerul de Interne.

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat că pe 23 și 24 martie, angajații MAI vor picheta Ministerul Muncii.

Acțiunile vor continua pe 25 martie, când polițiștii vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern.

Dumitru Coarnă a declarat că  la protest vor să participe aproape 10.000 de membri de sindicat, care acuză autoritățile de nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 1/2017, deoarece, în prezent, sporurile din MAI se raportează la salariul de bază din 2009.

Reprezentanţii sindicatelor din Poliţie se întâlnesc, astăzi, cu ministrul Muncii, pentru a negocia majorările care vor fi aplicate prin noua lege a salarizării.

”Noi discutăm pe două paliere. Odată din reglementare și, elementul doi, din aplicare. În reglementare noi solicităm să se respecte prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, care majorează salariul minim brut, de la 1.250 la 1.450 lei, dar sporurile pe bază de pontaj, de exemplu la personalul auxiliar din MAI, se raportează la salariul de bază din 2009, adică 600, 700, 800 lei, în funcție de cât a avut fiecare în acel moment. Deci, degeaba majorezi salariul de bază minim brut, dacă eu mă raportez la decembrie 2009. Practic, norma este golită de conținut. Nu produce efecte. Omul, în fapt, câștigă aceiași bani, nu câștigă nimic în plus, câștigă doar ei imagine”, a declarat Dumitru Coarnă.

Potrivit acestuia, “în poliție nu se mărește absolut nimic”, deși ultima majorare în acest sector a fost operată în 2008.

Negocierile de la Ministerul Muncii au loc în contextul în care ministrul Lia Olguţa Vasilescu a declarat că salariile până la pragul de 4.000 de lei se vor dubla, cele după pragul de 4.000 de lei se vor majora cu 45%, iar la salariile care depăşesc pragul de 7.000 de lei vor fi creşteri, “dar nu foarte mari”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *