Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Eveniment > Poluarea, încă este o problemă

Poluarea, încă este o problemă

Cea mai mare problemă a României rămâne lipsa de comunicare, susţin la unison delegații colocviului Acvadepol. Aflaţi la cea de a XX-a ediție a întâlnirii, aceștia au spus că este necesară o colaborare mai strânsă pentru a combate problemele cu care se confruntă.

Una din problemele importante discutate la acest colocviu a fost cea legată de mediu și de protecția acestuia.

”Compania ACR a organizat un sistem de prevenire a poluării accidentale și de monitorizare a calității apei prin canalele navigabile, prin supraveghere în teren a malurilor și a factorilor de mediu prin efectuarea de analize în laboratorul propriu”, a declarat Daniel Georgescu, Director General, Administraţia Canalelor Navigabile Constanța.

”Scopul acestei întâlniri… de fapt sunt două… 1. Socializarea, mă bucur că ne cunoaștem. Vom colabora mai bine așa cum a spus domnul director, și numărul 2, – poluarea care este o problemă reală în momentul de față și dacă nu ne unim forțele, mai târziu vom întâmpina probleme mult mai mari”, a declarat Cristian Matei, Director General, Administraţia Portului Danubio-Fluvial.

Pe parcursul a două zile se vor dezbate probleme importante pentru porturile, canalele și administraţiile portuare din România.

”Revoluția industrială, are un minut. Vreau să vă spun că în minutul ăsta am reușit să compromitem 30% din resursele de apă dulce la nivel mondial. Gândiți-vă ce se va întâmpla în următoarele 10 minute sau două minute. De aceea este foarte important acest seminar”, a declarat Ovidiu Cupşa, Director General CERONAV.

”Mă bucur că există un spațiu bine organizat în care vom împărtăși din experiențele noastre, din problemele cu care ne confruntăm, și soluțiile pe care unii dintre noi le-au găsit la aceste probleme”, a declarat George ViȘan, reprezentant APMC.

Colocviul se va încheia pe 22 iunie. În acest an, discuţiile se concentrează pe teme privind legislaţia în domeniu, echipamente competitive, soluţii de finanţare, proiecte europene şi educaţie ecologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.