duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Politica > Ponta: Congresul USL nu va stabili și un premier, ci doar candidatul la Președinție

Ponta: Congresul USL nu va stabili și un premier, ci doar candidatul la Președinție

Președintele PSD Victor Ponta, a declarat vineri, la Suceava, că la congresul PSD nu se va stabili și viitorul premier, ci doar candidatul la Președinție.

”Președintele țării, așa am zis noi, Crin Antonescu și cu mine, nu mai trebuie să facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne și zicea ‘nu mă interesează cine a câștigat alegerile eu îl pun tot pe Boc”’, a spus Ponta, sublinind că doar alianța de guvernare va stabili premierul.

”Alianța de guvernare, care nu va fi niciodată doar PSD, ci o alianță și o majoritate parlamentară care susține un guvern. Nu-i suficient să te susțină președintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc sau al lui MRU că a fost un eșec”, a spus Ponta, adăugând că, în prezent, PSD nu are majoritate în Parlament.

”În 2016 poate va avea majoritate (n.r.-PSD). Azi nu are și, sincer să fiu, nici nu mi-aș dori. Nici dacă ar avea majoritate PSD, n-aș vrea să guverneze singur. Eu aș vrea, și cred că după 26 așa se va întâmpla, să guvernăm așa cum ne-au votat oamenii, USL. Că așa am candidat, ca USL și programul economic pe baza căruia am obținut toate aceste rezultate foarte bune nu-i programul PSD. E programul USL”, a spus Ponta.

Totodată, el a arătat că peste tot pe unde s-a deplasat în această campanie, prin țară, s-a întâlnit cu primari și autorități județene de la PNL. ”În cele mai multe zone sunt USL”, a mai spus Ponta.

Sursa: agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *