Ponta, despre situaţia Portului Constanţa: Ori privatizăm măcar o treime, ori dacă nu, nu

  •  
  •  
  •  
  •  

Premierul Victor Ponta a arătat, luni, că scoaterea la vânzare pe bursă a 5% din acţiunile Portului Constanţa este prea puţin şi că ar trebui vândute pe bursă minim o treime din acţiuni pentru a atrage interesul investitorilor privaţi.
Premierul a comentat declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia liberalii s-ar fi opus trecerii Portului Constanţa sub coordonarea administrației locale.
“Eu îmi aduc aminte, cu domnul Antonescu am fost în campanie la Constanţa şi domnul a spus mai tare ca mine că susţine ca portul Constanţa să… Acum, memoria începe să se şteargă într-o săptămână. Implicare în privat, în primul rând capital privat, Ministerul Transporturilor şi autoritate locală este soluţia pe care au adoptat-o toate porturile mari din Europa: Rotterdam, Hamburg. Vrem să dezvoltăm sau vrem să facem demagogie de-asta mică?”, a spus Ponta, care a participat la o conferinţă de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale.
El a precizat că ar trebui scoase la vânzare pe bursă minim o treime din acţiunile Portului Constanţa.
“Cine cumpără 5% din acţiunile portului, ce să faci cu 5%? De ce să vii investitor străin să bagi 5% în ceva…? Suntem neserioşi. Adică ori facem măcar o treime, ca să existe un interes pentru investitorii privaţi, ori dacă nu, nu. Eu nu privesc în cheie politică, de altfel cu miniştrii liberali am colaborat foarte bine şi au înţeles, doar că prea nu li se dădea voie de la partid”, a susţinut primul ministru.
Victor Ponta a precizat că pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie implicat cât mai mult capital privat.
“Eu aşa cred că vor funcţiona toate companiile. De exemplu, cred că şi aeroportul Bucureşti trebuie să meargă să fie listat şi toate celelalte. Eu în asta cred, în implicarea capitalului privat în companiile de stat şi cred că sună destul de liberal chestia asta, dacă tocmai liberalii vor să naționalizăm să-mi spună”, a conchis premierul.
Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *