Portofele susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

  •  
  •  
  •  
  •  

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China 450 portofele de damă susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 90.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 23.04.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 450 articole reprezentând portofele de damă din înlocuitor, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 90.000 lei dacă ar fi originale.

Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie română, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *