Acasă > Economie > Portul Constanţa își dezvoltă capacitatea feroviară

Portul Constanţa își dezvoltă capacitatea feroviară

Investiția „Dezvoltarea capacității feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanța” a fost recepționată de către CN APM S.A., la finalizarea lucrărilor. Aceasta constă în realizarea unui complex feroviar sistematizat în sectorul fluvio-maritim al Portului Constanța, care să asigure deservirea optimă și unitară a actualilor și viitorilor operatori portuari. În prima etapă, care face obiectul acestui proiect, s-au executat liniile CF care deservesc actualii operatori, pe baza previziunilor de trafic până în anul 2020.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene și de la bugetul statului, în conformitate cu Contractul de Finanțare nr. 192/23.09.2013. Finanțarea s-a realizat din fonduri structurale (85%) și de la bugetul de stat (15%).

Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 58.300.667,25 lei (fără TVA), antreprenor general fiind asocierea dintre SC Consal Trade SRL – S.C. Livarom PREST SRL – S.C. Elcomex IEA SA și SC VIO TOP SRL.

Valoarea contractului de asistență tehnică de supervizare a execuției lucrărilor este de 1.026.975 lei (fără TVA), consultant fiind asocierea dintre Systra SA – SC Metroul SA București.

Au fost efectuate:
– lucrări de sistematizare a stațiilor existente, fiind dublate și electrificate;
– lucrări de dublare a liniei existente Comvex pe viitorul interval de circulație;
– lucrări de realizare a unei noi stații CF;
– podețe;
– lucrări de telecomunicații;
– lucrări de semnalizare, de electrificare, de energoalimentare;
– instalații electrice de iluminat exterior;
– o nouă clădire de exploatare care concentrează numeroase utilaje și instalații.

Sursa: radioconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *