Acasă > Sport > Porumboiu, Niculae şi Dinu Gheorghe vor fi judecaţi de Comisia de Disciplină a LPF

Porumboiu, Niculae şi Dinu Gheorghe vor fi judecaţi de Comisia de Disciplină a LPF

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, patronul AFC Astra Giurgiu, Ioan Niculae, şi preşedintele Astrei, Dinu Gheorghe, vor fi judecaţi de membrii Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal ca urmare a jignirilor şi acuzelor pe care şi le-au adus reciproc în mass-media.

Conform site-ului oficial al LPF, secretarul general al acestui for, Justin Ştefan, a sesizat, marţi, Comisia de Disciplină. “Având în vedere dispoziţiile art. 107 alin. (1) din Regulamentul Disciplinar al FRF , secretarul general al LPF a adresat Comisiei de Disciplină sesizarea nr. 1099 din 26 noiembrie 2013 cu privire la declaraţiile oferite reprezentanţilor mass-media în zilele de 23 şi 25 noiembrie 2013 de anumite persoane implicate sau aflate în legătură cu activitatea fotbalistică din România”, informează site-ul citat fără însă a menţiona numele celor trei oameni de fotbal.

Patronul clubului Astra, Ioan Niculae, şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au avut, luni, la postul Sport.ro, un dialog telefonic în care s-au jignit şi s-au acuzat reciproc, ca urmare a unor suspiciuni de aranjamente lansate, sâmbătă, de Dinu Gheorghe. Niculae a declarat că Porumboiu i-a propus în urmă cu trei sezoane să cedeze meciul formaţiei din Vaslui în schimbul a 600.000 de euro, lucru dezminţit însă de oficialul grupării vasluiene.

“De mâine dimineaţă o să pun la dispoziţie nişte acte prin care o să demonstrez că acest nenorocit minte cu neruşinare. Să vadă lumea cine e acest Porumboiu. Cu tine (n.r. – Porumboiu) nu vreau să mai vorbesc în viaţa mea. Eşti cel mai mare escroc pe care l-am întâlnit în viaţa mea. El a venit la mine înaintea meciului Astra – Vaslui, cu aproape o săptămână şi ceva. A zis o sumă de 600.000”, a declarat Niculae.

În replică, Adrian Porumboiu a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe oficialul grupării giurgiuvene. “E aberant să vii cu astfel de discuţii care vor trebui probate în faţa instanţei. Fără niciun fel de comentariu voi merge până la capăt cu acest proces. Nu a fost vorba de niciun fel de sumă, am cerut să se joace corect cele două meciuri. Eu nu am cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul. A fost o simplă discuţie în care i-am spus cum joacă cu Vasluiul să joace şi cu Galaţiul. A jucat pe dracu cu Galaţiul cum a jucat cu noi. E mafiot de profesie. Cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul? De ce nu a spus atunci când i-am propus asta cu blatul? E bolnav la cap. E o minciună sfruntată care nu ştiu de unde pleacă. Cum îşi permite să vină cu minciunile astea? El va trebui să probeze lucrurile astea, iar dacă se întâmpla treaba asta… Dacă era ceva, nu spunea el până acum în doi ani? El are probleme grave şi acum împroşcă cu noroi în stânga şi în dreapta. Va trebui să răspundă pentru treaba asta. Probabil că aşteptau ca Vasluiul să se ducă cu bani la ei şi să se dea la o parte”, a explicat Porumboiu, tot la Sport.ro.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *