Posibil atentat islamist într-un tren din Germania: Un adolescent afgan a atacat cu un cuțit și un topor mai multe persoane

  •  
  •  
  •  
  •  

Un adolescent afgan de 17 ani a atacat mai multe persoane într-un tren din Germania, în landul german Bavaria, cu un cuțit și un topor,  reușind să rănească patru persoane, dintre care trei sunt în stare gravă. Alte 14 persoane sunt în stare de șoc.

Tânărul a încercat să fugă de forţele de ordine după ce atacase pasagerii trenului, dar a fost împuşcat mortal de poliţie, informează Mediafax.

În total, au fost atacate 18 persoane, dar majoritatea au scăpat cu răni uşoare.

Atacul a avut loc luni seară, în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT),  într-un tren regional care circula între localităţile Treuchtlingen şi Würzburg, în centrul Germaniei.

Autorul agresiunii este un tânăr “afgan de 17 ani”, solicitant de azil ajuns singur, fără familie, în Germania, a făcut cunoscut ministrul bavarez de interne.

El locuia în localitatea Ochsenfurt, învecinată cu locul unde a avut loc atacul, și fusese luat în îngrijire de o familie gazdă, fiind minor, a declarat el la postul național de televiziune ARD.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că “este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist”, subliniind că agresorul a strigat “Allahu Akbar” în timpul atacului, informează Agerpres.

Nu există informaţii despre despre motivele agresorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *