Acasă > Eveniment > Potopul a lovit România

Potopul a lovit România

De mai bine de 48 de ore, ploile și inundațiile fac ravagii în țară. În județele Gorj,Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, zeci de localități au fost afectate, drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate, iar gospodăriile oamenilor au fost înghițite de ape.
În județul Gorj, două orașe, 7 comune și 18 sate au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore. În total, 98 de gospodării au fost devastate de furia apelor și 150 de persoane au fost evacuate, potrivit bilanțului întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

În județul Hunedoara, drumul național 7A, între Petroșani și Voineasa, rămâne închis din cauza infrastructurii nesigure, după ce apa râului Jieț a săpat adânc pe sub terasament și a trecut dincolo de jumătatea axului drumului, existând pericolul ca acesta să se prăbușească. În orașul Petroșani apa potabilă este distribuită cu restricții întrucât stația de tratare de pe râul Jieț nu au mai putut procesa apa încărcată cu aluviuni.

Nu se circulă nici pe drumurile naționale 65C Pitești – Horezu și 67 B Pitești – Drăgășani, iar pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea a fost restricționat traficul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Și județul Alba a fost afectat de furia apelor. Cele mai mari probleme sunt în comuna Almașu Mare, unde apa a pătruns în 18 case și 29 de anexe gospodărești. Au fost inundate, de asemenea, 80 de fântâni și 15 hectare de teren arabil și au fost avariate mai multe podețe și punți pietonale.

În județul Olt, au fost evacuate 18 persoane din comuna Coloneşti, trei persoane din Jitaru şi patru din Scorniceşti. În comuna Icoana populaţia a fost informată să fie pregătită de evacuare în cazul revărsării râului Vedea. Tot în judeţul Olt sunt inundate gospodăriile din localităţile Morunglav, Vultureşti, Schitu, Verguleasa, Vulpeni, Voineasa, Baldovineşti, Găvăneşti, Cungrea, Dobreţu, Dobroteasa.

Scurgeri importante au fost semnalate și pe versanţii, pâraiele, și râurile din judeţele Cluj, Sibiu şi Prahova.

Hidrologii au prelungit și extins, miercuri, avertizarea Cod Roșu de inundații, pentru județele Vâlcea, Caraș Severin, Mehedinți și Dolj. Aceasta este valabilă până vineri, la ora 14.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *