Acasă > Social > Povestea hotelului în care dormi cu capul într-o țară și picioarele în alta

Povestea hotelului în care dormi cu capul într-o țară și picioarele în alta

Ai curiozitatea de a vedea cum poţi fi în două ţări în acelaşi timp? Vrei să mănânci la o masă a cărei pe care farfuria se află într-un stat, iar paharul în altul? Sau să dormi într-un pat împărţit la jumătate de graniţă? Ei bine, dacă te cazezi la hotelul Arbez acest lucru este posibil.

Un hotel din minuscula localitate La Cure a devenit cunoscut grație poziționării sale exact pe granița dintre Franța și Elveția. Sute de turiști din întreaga lume fac rezervări la acest mic hotel tocmai pentru a trăi o experiență inedită. Interesant este că, odată ajuns la recepția cochetului Arbez Franco-Suisse ești întrebat dacă vrei să dormi în Franța, în Elveția sau în amândouă, iar alegerea nu presupune și prezentarea pașaportului. Apoi, în timp ce urci pe scara principală, ești avertizat că după o anumită treaptă ai trecut în Hexagon pentru ca, doar câțiva metri mai sus, să afli că ai revenit în aria elvețiană. Unde mai pui că unele dintre camere au patul despărțit pe lungime sau lățime de graniță, iar altele au șifonierul în Franța și baia în Elveția. Chiar și la restaurant poți avea surpriza de a sta la aceeași masă cu prietenii tăi, însă tu să te afli într-o țară, iar ei în alta.

Pe scurt, acesta este aspectul care a transformat hotelul Arbez dintr-o simplă pensiune într-o adevărată Mecca a celor dornici de afla cum poți trăi „pe graniță” la propriu.

Citeste continuarea aici

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *