Acasă > Administratie > Prefectul Bola şi-a expus opiniile despre importanţa dascălilor

Prefectul Bola şi-a expus opiniile despre importanţa dascălilor

În Centrul de documentare și informare al Liceului Teoretic ,,George Călinescu” din Constanța s-a derulat, astăzi, în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, lecția deschisă ,,Fiecare copil are nevoie de un profesor. Profesori bine pregătiți pentru toți copiii”.

Aceste activități marchează Săptămâna Globală de Acțiune pentru educație (22 – 28 aprilie 2013), care, în anul 2013, își propune să atragă atenția asupra faptului că, pentru a respecta dreptul la educație al tuturor copiilor, este nevoie de mai mulți profesori calificați, adevărați profesioniști care să fie sprijiniți și remunerați ca atare.
Pe durata acestei săptămâni, factori de decizie din aproape 100 de țări –
miniștri, parlamentari, reprezentanți ai autorităților regionale și locale – participă la evenimente similare. La evenimentul ce a avut loc la Liceul G.Călinescu a participat şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, Eugen Bola, mâine fiind rândul senatorului PC Mircea Banias să asiste la o lecţie similară.
Pornind de la trista realitate conform căreia România se numără printre statele membre ale UE în care salariul de bază pentru profesori, raportat la produsul intern brut/locuitor este unul dintre cele mai mici – sub 50%, cadrele didactice de la Liceul G.Călinescu şi elevii acestei unităţi de învăţământ preuniversitar au considerat că ,,este important să se alăture eforturilor de a remedia această situație și de a transpune în realitate dreptul la educație de care trebuie să se bucure fiecare copil”.

Profesorul favorit al prefectului

Eugen Bola a profitat de ocazie şi a oferit elevilor câteva informații despre situația cadrelor didactice pe plan local, județean și național, precum și despre prioritățile Guvernului în domeniul educației. De asemenea, prefectul le-a vorbit despre profesorul favorit și despre motivele pentru care cadrele didactice au jucat un rol important în viața sa şi și-a expus opiniile despre ce ar trebui să însemne ,,o școală bună”.
,,Peste 30 de elevi, de la clasele X-XII au avut ocazia să îl cunoască pe
prefectul județului și să vorbească despre importanța educației în societatea de astăzi. Deși nu se poate spune că există ,<<școli perfecte>>, avem nevoie de școală, de educație, de cultură, iar la liceul nostru nu abandonăm calea aceasta întrucât fiecare elev trebuie să își atingă potențialul, oricare ar fi acesta”, a declarat prof. Roxana Niculae, coordonatorul activității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *