vineri, ianuarie 17, 2020
Acasă > Bursa zvonurilor politice > Prefectul Claudiu Palaz, eliberat din funcţie

Prefectul Claudiu Palaz, eliberat din funcţie

Executivul a adoptat, astăzi, în şedinţă, o serie de hotărări privind înlocuirea mai multor persoane care exercitau, cu caracter temporar sau definitiv, funcțiile publice de prefect sau subprefect. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul şedinţei.

Potrivit acestuia, încetarea exercitării funcţiilor publice de prefect sau subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că persoanele care exercitau aceste funcţii vor candida la alegerile locale din 10 iunie 2012. Printre cei eliberaţi din funcţie se află şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz. „Încetează raportul de serviciu al domnului Palaz Claudiu -Iorga, prefect al judeţului Constanţa”, a decis Executivul.

Dacă în cazul altor judeţe unde s-au făcut eliberări din funcţie s-au operat şi alte numiri, în ceea ce priveşte judeţul Constanţa, numirea unui înlocuitor pentru Claudiu Iorga Palaz a fost amânată, Executivul neprecizând un alt nume pentru fotoliul deţinut de acesta. Pe surse se discută că PDL doreşte ca funcţia să fie ocupată de Constantin Dina, iar UNPR o preferă pe Aura Bozdoacă, actual director în cadrul Instituţiei Prefectului, cunosc ca fiind unul dintre oamenii de încredere ai lui Claudiu Palaz.

Astfel, până la numirea unui înlocuitor pentru Claudiu Palaz, atribuţiile sunt preluate, cu caracter interimar, de actualul subprefect al judeţului, Aidun Curt Mola.

Facem precizarea că decizia vine ca urmare a intenţiei lui Claudiu Palaz de a intra în competiţia pentru localele din 10 iunie. Palaz nu a făcut vreo declaraţie cu privire la funcţia pentru care va candida, însă preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu susţine că fostul prefect Palaz va candida susţinut de Uniunea Naţională pentru Progresul României. Totodată, pe surse, Palaz ar putea candida şi pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa; toate acestea după ce Palaz a refuzat oferta PDL Constanţa de a face echipă cu Christian Gigi Chiru, respectiv Palaz pentru preşedinţia CJ Constanţa şi Chiru pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

Punctul de vedere oficial al lui Claudiu Palaz este aşteptat chiar astăzi.

Termenul pentru depunerea candidaturilor este data de 1 mai, iar campania electorală pentru localele din acest an începe pe 11 mai şi durează 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *