duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Educatie > Pregătire gratuită pentru Medicină

Pregătire gratuită pentru Medicină

Meditații gratuite pentru tinerii cu posibilități financiare reduse care vor să studieze medicina. Este al treilea an, când doi profesori de biologie din Iași pregătesc absolvenţii pentru a le oferi şansa să intre la facultate. Până acum s-au înscris 12 copii, din care 9 au fost admiși la universitatea din Iași.

De trei ani are loc la Iași, proiectul „Meditaţii gratuite pentru Medicină“. Doi profesori, soț și soție, meditează, voluntar, timp de un an, elevii de clasa a XII-a care sunt pasionaţi de biologie şi doresc să dea admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Cei doi dascăli au pregătit anul acesta 12 elevi, dintre care 9 au fost admişi în urma testului de la UMF.

Proiectul îşi propune să elimine inegalitatea de şanse, să-i ajute pe cei fără resurse să-şi îndeplinească visul de a de­veni medici. Acest proiect este susţinut de numeroşi sponsori, dar şi de instituţii ieşene precum Inspectoratul Şcolar Ju­deţean. Meditaţiile sunt destinate elevilor defavorizaţi, din clasele terminale de liceu care provin din familii cu venituri reduse. Este al treilea an în care cei doi profesori reuşesc să ajute tinerii să urmeze o formă de învăţământ superioară.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *