vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Politica > Pregătiri pentru turul 2 al prezidențialelor

Pregătiri pentru turul 2 al prezidențialelor

La sfârșitul săptămânii viitoare, românii își vor alege un nou președinte care îi va reprezenta pe parcursul unui mandat de cinci ani. Cel de-al doilea tur de scrutin, al prezidențialelor va avea loc pe 16 noiembrie . Români vor putea merge la vot începând cu ora șapte și vor putea alege unul dintre cei doi candidați. Lupta electorală limitându-se de această dată la Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Noul model de buletine pentru votare au fost deja stabilite de către Biroul Electoral Central și vor cuprinde numele și prenumele candidaților, în ordinea numărului de voturi valabil exprimate, obținute în primul tur de scrutin, de la stânga la dreapta. Dacă în primul tur, românii din străinătate au întâmpinat probleme în procesul de votare, din cauza organizării unui număr mic de secții, nici la următoarele alegeri situația se pare că nu se va schimba prea mult.

Numărul secțiilor de votare din diaspora este posibil sa nu fie suplimentat pe motiv că  BEC „ a adoptat o hotărâre care nu confirmă existența unei baze juridice, potrivit legii și nu permite înființarea de noi secții. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *