vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Pregătirile pentru 1 Mai, pe repede înainte la Mamaia

Pregătirile pentru 1 Mai, pe repede înainte la Mamaia

An de an, mii de turiști din toate colțurile lumii aleg stațiunea Mamaia ca destinație de vacanță, pentru mare și plajă. Anul acesta, însă, în stadiul în care se află lucrările de modernizare, drumul până pe plajă reprezintă o adevărată cursă cu obstacole.

Cu doar câteva zile până la deschiderea oficială a sezonului estival, Mamaia dezvăluie priveliștea unui șantier în lucru. Aleile de promenadă până la malul mării și faleza Cazinoului s-au transformat în teren accidentat, iar în loc de palmieri și băncuțe, peste tot sunt mormane de pietre, nisip și dărâmături. Muncitorii lucrează de zor în toată stațiunea, încă de la intrare, la pasarela pietonală, și până la ieșire din Mamaia, pentru ca totul să fie pregătit pentru venirea vizitatorilor. Autoritățile locale spun că lucrările vor fi gata la timp în zonele cu cel mai mare aflux de turiști.

”Lucrările sunt în toi. Eu am făcut o plimbare pe faleză. Mare parte din faleza intrată la stadiul de reparație capitală va fi la stadiul de beton, dar vor mai fi  câteva porțiuni cu zone pietruite, însă nu sunt localizate în partea de nord a stațiunii, unde se axează turiștii care vin pentru distracție”, afirmă Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța.

Încrezători sunt și hotelierii și patronii de terase și cluburi, care își deschid porțile cu o mulțime de oferte pentru mini-vacanța de 1 Mai.

”Avem un pachet de 3 nopți, care include cazare, mic dejun și prânz, acces la spa-center ,piscina exterioară și loc de joacă pentru copii. Tarifele încep de la 159 pe noapte camera dublă standard și ajung până la 269 euro pe noapte pentru apartamentul executive. Avem și un apartament prezidențial la 500 de euro pe noapte care deja s-a vândut”, ne-a declarat Oana Leoca, Manager Hotel 4 Stele

”Prețurile s-au mărit doar cu 3 – 4%, față de anul trecut. Avem în meniu mâncăruri cu specific românesc. Ciorbele costă între 5 și 7 lei, felul doi între 7 și 9 lei, iar o friptură cu cartofi și cu salată este 12 lei”, ne-a spus Vasile Chirondojan, patron terasă autoservire.

Agenții economici speră doar ca și vremea să țină cu ei. Meteorologii prognozează pentru perioada vacanței de 1 mai temperaturi de până la 23 de grade celsius.

Redactor: Andreea BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *