luni, februarie 24, 2020
Acasă > Politica > Premier sub acoperire?

Premier sub acoperire?

Cursa prezidenţială pentru Cotroceni este presărată cu bombe mediatice. De această dată, chiar preşedintele Traian Băsescu este cel care a generat un şoc în spaţiul public declarând că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit în cadrul SIE, în perioada 1997-2001.

În cadrul unei emisiuni televizate, șeful statului a făcut un anunţ care ar putea să destabilizeze cursa candidaţilor pentru scaunul de la Cotroceni. Dacă în urmă cu ceva timp l-a somat public pe unul dintre candidaţi să îşi declare trecutul în cadrul unui serviciu de informaţii, de această dată Traian Băsescu nu a mai avut răbdare şi l-a nominalizat chiar el. Potrivit președintelui, ofiţerul acoperit nu este nimeni altul decât actualul prim-ministru al României, Victor Ponta.

Reacţia premierului nu a întârziat să apară. Prezent la Iași, la sărbătoarea Sfântei Parascheva, Victor Ponta neagă acuzațiile.

Traian Băsescu nu l-a atacat numai pe Victor Ponta ci şi pe Teodor Melescanu, fostul şef al SIE, cel căruia preşedintele i-a cerut în repetate rânduri informaţii despre ofiţerii acoperiţi din Guvern, însă datele nu i-au fost puse la dispoziţie. Fostul şef al SIE dar şi actual candidat la prezidenţiale, Theodor Meleșcanu spune că Băsescu este singurul șef de stat care a solicitat, după 1989, informații despre ofițerii acoperiți.

“Traian Băsescu este primul președinte din 1989 până azi care a solicitat Serviciilor de Informaţii liste cu ofițerii acoperiţi. […] Ofițerii SIE sunt oameni care își riscă viața și libertatea în străinătate și nu trebuie deconspirați când se întorc în țară. […] Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm dacă Victor Ponta a fost ofițer acoperit”  a afirmat Theodor Meleșcanu, fostul șef SIE.

Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *