duminică, 29 martie 2020
Acasă > Social > Premieră pentru Forțele Navale Române. Puitorul de mine “Viceamiral Constantin Bălescu”, la comanda SNMCMG

Premieră pentru Forțele Navale Române. Puitorul de mine “Viceamiral Constantin Bălescu”, la comanda SNMCMG

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”  a plecat astăzi în misiune pentru șase luni, în Marea Neagră și Marea Mediterană, alături de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, conform graficului de generare al forțelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG – 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2),  Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”, din dotarea Forțelor Navale Române, are la bord un echipaj format din 68 de marinari și militari de stat major, iar la comanda navei se află căpitan-comandorul Daniel Gheorma.

Nava va fi prezentă în Marea Neagră, Marea Egee, Marea Adriatică și Marea Mediterană și va face escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile: Varna (Bulgaria), Eregli (Turcia), Souda (Grecia), Aksaz (Turcia), Mersin (Turcia), Antalia (Turcia), Patras (Grecia), Split (Croația), Vlore (Albania), Palermo (Italia), Marsilia (Franța), Mahon (Spania), Palma (Spania), Catania (Italia), Civitavecchia (Italia), Salamis (Grecia).

SNMCMG – 2 este una dintre cele patru forțe maritime multinaționale integrate, care contribuie la asigurarea măsurilor de securitate colectivă a Alianței Nord Atlantice și demonstrează solidaritatea partenerilor NATO.

La ceremonia de plecare în misiune, desfășurată în portul militar Constanța, au participat oficialități militare și civile, precum și familiile militarilor care participă la cea mai lungă misiune a Forțelor Navale Române.

LIVE: Premieră pentru Forțele Navale Române! ⚓Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274) se află la comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG–2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) și pleacă azi în misiune pentru șase luni, în Marea Neagră și Marea Mediterană, alături de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, conform graficului de generare al forțelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Duminică, 19 ianuarie 2020

Sursa: Forțele Navale Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *