Saturday, 20 October 2018
Acasă > Social > Premieră pentru Forțele Navale Române. Transfer de combustibil în Marea Neagră

Premieră pentru Forțele Navale Române. Transfer de combustibil în Marea Neagră

Nava franceză de comandament și aprovizionare „FS Marne” a executat o manevră de reaprovizionare pe mare împreună cu Fregata „Regele Ferdinand”.

Este prima manevră de transfer combustibil AVCAT (pentru elicopterul Puma Naval) realizată în Marea Neagră cu o navă a Forțelor Navale Române.

Realizarea transferului de motorină și de combustibil AVCAT pe mare între cele două nave militare a avut la bază procedurile standard NATO de operare pentru aceste situații și s-a desfășurat în condiții de siguranță maximă, demonstrând încă o dată profesionalismul ridicat al militarilor din Forțele Navale și operabilitatea acestora cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică.

Nava franceză  „FS Marne” face o escală de patru zile, în perioada 21-24 iulie 2018, în Portul Constanța, după ce a  participat la exercițiul BREEZE 18, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.

După plecarea din Portul Constanța, miercuri, 25 iulie, ”FS Marne” și Dragorul Maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu” (DM-29) vor desfășura un exercițiu în comun.

Sursa: Comunicat Forțele Navale Române

Un comentariu la “Premieră pentru Forțele Navale Române. Transfer de combustibil în Marea Neagră

  1. Franta este cel mai de incredere partener pe care il avem si ne poate ajuta foarte mult sa ne aparam. Ei au tehnologia de care avem nevoie si sunt dispusi sa o ofere Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.