joi, 13 august 2020
Acasă > Monden > Premieră pentru un președinte american! Barak Obama, pe coperta revistei gay “OUT”

Premieră pentru un președinte american! Barak Obama, pe coperta revistei gay “OUT”

O premieră pentru un preşedinte american, relatează site-ul www.huffingtonpost.fr.

Președintele american Barack Obama a apărut pe coperta revistei lunare a comunității LGBT ”Out”, o premieră pentru un șef de stat din SUA. Suprins într-o fotografie alb-negru, revista titrează ” Președintele nostru – aliat, erou, legendă”

‘Da, mai sunt multe de făcut (…) dar indiferent cum este abordat acest dosar, preşedintele şi administraţia sa au permis o schimbare extraordinară în viaţa persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale şi transsexuale americane’, scrie revista pentru a-şi justifica alegerea.

‘Pentru cineva care la început părea evaziv – chiar jenat – asupra acestui subiect, evoluţia preşedintelui Obama privind căsătoria pentru toţi este un lucru care merită tot respectul’, continuă textul.

Curtea Supremă a SUA a legiferat în luna iunie căsătoria pentru cuplurile gay în întreaga ţară, o decizie istorică smulsă după mai mulţi ani de dezbateri pasionate.

Multe persoane au permis să se ajungă la această decizie, ‘dar este incontestabil că fără angajamentul activ al celui de-al 44-lea preşedinte al SUA, am fi încă pe cale de a încerca să înfăptuim acest vis’, conchide publicaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *