marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Politica > Premierul Mihai Tudose: ”Nu dăm pe nimeni afară”

Premierul Mihai Tudose: ”Nu dăm pe nimeni afară”

Guvernul s-a reunit astăzi într-o nouă ședință, pe ordinea de zi aflându-se și un proiect de ordonanță prin care se suspendă ocuparea posturilor vacante din sistemul bugetar.

Premierul Mihai Tudose a ținut să ofere explicații pe marginea acestui subiect, precizând că nu vor fi făcute concedieri.

”Nu dăm pe nimeni afară. Se blochează angajările. Încercăm să eficientizăm actul administrativ. A devenit aparatul birocratic din ce în ce mai mare, cu purtători de ștampilă, de semnătură, de program de ușă, etc. Va fi un inventar foarte clar al celor care lucrează la stat. Ar trebui să lucreze la stat și pentru stat”, a subliniat șeful Executivului.

Proiectul în cauză prevede că se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, inclusiv procedurile demarate în vederea ocupării posturilor vacante, din autorităţile şi instituţiile publice prevăzute în textul ordonanţei.

De asemenea, ar urma să fie înfiinţat un comitet interministerial având ca rol realizarea, până la 31 decembrie 2017, a unei analize a stadiului privind organizarea instituţională şi a statelor de funcţii pentru toate autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică şi de a propune măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane din administraţia publică centrală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *