Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Editorial > Premierul Rotulă face genoflexiuni în faţa PSD-iştilor

Premierul Rotulă face genoflexiuni în faţa PSD-iştilor

După ce i-a uşuit din partid în secunda în care procurorii Luluţei i-au ridicat de pe străzi sau te mai miri de pe unde, înainte chiar ca o instanţă să se pronunţe definitiv asupra vinovăţiei lor şi după ce a asistat impasibil la abuzurile făptuite în numele legii, ca cel cu interogatoriile ţinute în miez de noapte ore în şir, fiind doar o glumiţă pe lângă arestul prelungit până la calendele greceşti, de nu intervenea Curtea Constituţională, premierul Rotulă (a se citi Victor Ponta) şi-a adus aminte de aleşii PSD. Şi nu oricum, ci încurajându-i să reziste în faţa asaltului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, mesaj trimis din Turcia în ziua în care, pe meleaguri mioritice, Marian Oprişan era ales preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene. Nu am habar dacă baronul de Vrancea şi-a scrântit vreun ligament din… cerebel, de emoţie la citirea îndemnului venit de la Înalta Poartă a partidului, dar ştiu sigur că multor social democraţi li s-au luxat neuronii după ce au lecturat cele scrise de Sultanul PSD-ist, ce şi-a mutat „haremul“ din Palatul Victoria pe malurile Bosforului.

Păi, ce să mai înţeleagă sărmanul social democrat de la talpa partidului când al lui preşedinte ba le dă cu flit aleşilor ce au intrat în coliziune cu DNA, ba îi mângâie părinteşte pe frunte de primar, preşedinte de consiliu judeţean sau parlamentar, încurajându-i în lupta cu „hidra“ procurărească? Şi ce să mai priceapă din al lui comportament, în condiţiile în care, până deunăzi, premierul Rotulă îi vedea pe aleşii pesedişti doar la înălţimea genunchiului de lider de partid, iar acum este în stare să facă genoflexiuni în faţa lor? Pentru a nu-i supune riscului de a face vreun AVC (accident vascular cerebral – n.r.) politic sau, şi mai grav, să se aleagă cu apă la genunchi, că trebuie să fie sănătoşi pentru a putea alerga în campania electorală ce va să vină anul viitor, Ponta ar trebui să dea nişte explicaţii colegilor lui de partid de prin organizaţii şi filiale. Drept este că nu-i va fi uşor, fie şi pentru că nu prea a reuşit să-i facă să înţeleagă de ce trebuit să dea vina pe genunchi atunci când i-a pasat guvernarea generalului cumătru, Gabriel Oprea pre nume de premier interimar, în condiţiile în care Executivul se conduce cu capul, nu cu piciorul… La fel de adevărat este şi că nu-i va fi uşor să fie curajos şi să recunoască faptul că îi tremură  genunchii la gândul că poate fi ridicat de procurori la întoarcere în ţară, după ce a  dovedit laşitate politică şi guvernamentală, lăsându-şi partidul la coafura doamnei Plumb şi cabinetul la epoleţii lui Oprea…

Până una alta, premierul Rotulă are o problemă chiar şi dacă va face o mie de genoflexiuni în faţa aleşilor PSD. Tot mai puţini sunt cei care îl mai vor în fruntea partidului şi în cea a Guvernului. Şi, să vezi „minune“: aleşii social democraţi ce l-ar uşui pe Ponta şi mâine, sastisiţi pentru că face politica şi guvernarea cu… rotula, nici măcar nu sunt dintre cei care au intrat în coliziune cu DNA! Altfel spus, nu sunt neapărat dintre cei ce ar avea satisfacţia să-i dea un genunchi în poponeţu-i de premier şi preşedinte de partid doar pentru că pe Ponta l-a durut în cot când ei erau scoşi de la „beciul domnesc“ şi duşi în faţa procurorilor să mai dea vreo declaraţie, ci fac parte dintre pesediştii care nu au trecut nici măcar o dată în viaţă pe trotuarul pe care se află sediul DNA, de oriunde în această ţărişoară!

PS: Rândurile de mai sus nu se vor o pledoarie pentru cei care sunt, în acest moment, într-un stadiu sau altul, cercetaţi de DNA. Dacă au greşit – să plătească, dar numai după ce se va pronunţa o instanţă şi în nici un caz aşa cum se procedează acum, când la loc de cinste se află prezumţia de… vinovăţie. Alimentată  copios şi de Victor Ponta!

PPS: Şi, până una alta, dom´le premier Rotulă, de ce nu vă daţi demisia din funcţiile politice şi administrative, aşa cum i-ați obligat pe aleşii din partidul pe care încă îl mai conduceţi, atunci când doar au fost mirosiţi de procurori? Nu de altceva, dar în cazul dumneavoastră a început să pută a… DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.