Acasă > Administratie > Preşcolarii de la „Peştişorul de Aur” din Năvodari au vizitat stomatologul

Preşcolarii de la „Peştişorul de Aur” din Năvodari au vizitat stomatologul

Conducerea Grădiniţei „Peştişorul de Aur” a derulat, alături de copii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei de învăţământ mai multe acţiuni în cadrul saptamanii „Scoala altfel”, care s-au incheiat, astazi, 6 aprilie, pentru prescolarii grupei mici din cadrul Gradinitei cu o vizita la Cabinetul Stomatologic Scolar. „La initiativa gradinitei, copiii insotiti de parinti si cadre didactice, au facut cunostinta cu atmosfera cabinetului stomatologic. Medicul specialist stomatolog, Adriana Campeanu, le-a descris micutilor pacienti echipamentul medical existent si modul de folosire al unor instrumente, incurajandu-i totodata sa vina la controale periodice pentru a preveni aparitia cariilor. Copiii s-au asezat pe rand pe scaunul dentar, li s-au prezentat partile componente ale acestuia si chiar au primit cadou diverse instrumente medicale de jucarie si mini-paste de dinti. Este de apreciat faptul ca acest eveniment a constituit un prim pas in ceea ce priveste construirea relatiei medic-pacient, bazata pe comunicare si incredere. Adaugand la aceasta si faptul ca peretii cabinetului sunt pictati cu desene vesele reprezentand maselute si animalute, s-a creat in acest fel o ambianţă plăcută şi primitoare pentru copii, în speranţa diminuării temerilor legate de mersul la dentist”, spun reprezentantii instituţiei de invatamant.

La rândul lor, părinţii prezenti s-ar atătat multumiti de cabinetul stomatologic si dotarile existente, mai ales ca tratamentele si consultatiile sunt gratuite, ceea ce înseamnă un ajutor pentru familiile cu posibilitati financiare reduse. In acelasi timp, parintii apreciaza implicarea primarului Nicolae Matei in asigurarea serviicilor de sanatate dentara a copiilor, administratia locala sustinand activitatea cabinetului stomatologic cu resursele materiale si financiare necesare bunei functionari.

Actiunea de astazi va fi continuata si in urmatoarele luni, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Gradinita “Pestisorul de aur”, Cabinetul stomatologic scolar si Primaria Navodari. In cadrul viitoarelor intalniri, dr. Adriana Campeanu va explica prescolarilor notiunile de sanatate si boala, aplicarea unor reguli de igiena personala si colectiva, factorii de risc ce dauneaza sanatatii cavitatii orale s.a.

Reamintim celor interesati: elevi si prescolari din Navodari, ca serviciile medicale acordate in cadrul Cabinetului Stomatologic Scolar, situat în fostul cămin al Liceului „Lazăr Edeleanu”, sunt oferite conform programului de mai jos: Luni, Miercuri şi Vineri între orele 1200 -1600 şi in zilele de Marţi şi Joi între orele 1000 -1400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *