Președintele Klaus Iohannis cere rezolvarea de urgență a crizei politice

  •  
  •  
  •  
  •  

Președintele Klaus Iohannis solicită soluționarea urgentă a crizei din interiorul coaliției de guvernare, după retragerea sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu.

”Președintele României a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care aceștia anunță că au retras Guvernului sprijinul politic. Președintele României a luat act de faptul că în interiorul coaliției de guvernare a apărut o nemulțumire în ceea ce privește activitatea Executivului și că se dorește schimbarea întregului Cabinet”, a declarat astăzi, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a precizat că, potrivit articolului 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum și în alte cazuri prevăzute de lege.

”Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie ca urmare a demisiei prim-ministrului sau prin adoptarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură, Președintele României va declanșa procedurile constituționale în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Rezolvarea crizei este strict responsabilitatea partidelor care au generat-o, iar președintele cere rezolvarea de urgență a situației”, a adăugat Mădălina Dobrovolschi.

Demisiile miniştrilor au fost înregistrate, în această dimineaţă, la Secretariatul General al Guvernului şi la cabinetul premierului.

Singurul membru al Guvernului care nu şi-a depus demisia este ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Augustin Jianu, care este plecat într-o delegație.

Cel mai probabil, urmează să își depună și el demisia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *