Acasă > Comunicate > Preşedintele PMP Constanţa cere demisia ministrului Energiei, Constantin Niţă

Preşedintele PMP Constanţa cere demisia ministrului Energiei, Constantin Niţă

De la probabilitatea ca în domeniul energetic lucrurile nu se petrec sub litera legii nu a mai fost decât un pas, iar dovezile faptelor de corupţie completează apocalipsa guvernării Uniunii Social Liberale asupra românilor. Zilele trecute, am văzut cu toţii, cum Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a denunţat actele de corupţie de la Hidroelectrica. Dincolo de reţineri pentru perioadă determinate, discutăm de mita ce depăşeşte un million de euro, iar consilierul ministrului ar fi urmat să fie mituit, contra unui contract în valoare de 260 milioane de euro, conform unor surse judiciare. Toate acestea explică, proasta guvernare, însă mult mai grav este cum se răsfrâng toate acestea asupra administraţiilor locale, care au, în desfăşurare, proiecte în domeniul energetic. Certificatele verzi, spre exemplu sunt aşteptate de către reprezentanţii unităţilor administrative teritoriale mai ceva decât pâinea caldă, în vederea implementării unor proiecte care le-ar aduce mai mulţi bani în bugetele locale, bani care i-ar putea folosi drept cofinanţare şi pentru alte investiţii.
Judeţul Constanţa este parte a acestui blocaj în domeniul energiei, iar întârzierea acordării certificatelor verzi, a construcţiei parcurilor eoliene, a blocării investiţiilor şi creării de noi locuri de muncă sunt alte dovezi că liderii USL au încurajat şpaga din cadrul acestui minister, spune preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Mişcarea Populară, Claudiu Iorga Palaz, care cere demisia ministrului Energiei, Constantin Niţă. Totodată, preşedintele PMP Constanţa vorbeşte despre implicarea preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, în cazuri de acest gen.
“Şpaga din cadrul ministerului condus de Constantin Niţă arată incompetenţa Guvernului USL de a conduce România, de a coordona proiecte din care cetăţenii să aibă câştiguri vizibile. Întârzierea avizelor pentru firmele care desfăşoara activităţi în domeniul energetic, întârzierea scoaterii autorizaţiilor de construcţie a parcurilor eoliene sunt dovezi clare că altele sunt interesele celor inplicaţi în actul de guvernare. În judeţul Constanţa ştiu că s-a întârziat voit scoaterea autorizaţiilor pentru astfel de investiţii, iar principalul vinovat este preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Cu acordul lui s-a întârziat construcţia parcurilor eoliene şi avem destule cazuri de administraţii locale în judeţ care aşteaptă deblocarea certificatelor verzi şi vă dau un singur exemplu, cel al administraţiei din Peştera. Acolo, primarul Valentin Vrabie a făcut numeroase demersuri, dar fără succes, iar investitorii par să nu mai fie dispuşi să aştepte la nesfârşit. Pierdem forţă de muncă, investitori şi mă întreb dacă toate acestea sunt cumva şi în judeţul nostru, practici pe care le-am văzut aplicate ăi demonstrate, zilele trecute, la nivel central? În astfel de condiţii, Partidul Mişcarea Populară cere demisia ministrului Constantin Niţă şi punerea, în regim de urgenţă, în aplicare a legislaţiei în domeniul energetic, iar preşedintelui CJC Nicuşor Daniel Constantinescu îi solicităm descentralizarea către primăriile din judeţul Constanţa a eliberării autorizaţiilor de construcţie  astfel încât comunităţile să poată beneficia de fonduri pentru proiecte”, a declarat Claudiu Iorga Palaz, preşedintele PMP Constanţa.
Facem precizarea că certificatele verzi se regăsesc pe toate facturile de energie emise după 30 Nov 2012 calculate pentru energia consumată începând cu data de 26 iulie 2012. Deşi acestea ar putea însemna beneficii serioase pentru buzunarele consumatorilor, dar şi pentru investitori, sprijinul statului continuă să întârzie. “Beneficiile considerăm că se regăsesc în şpaga dovedită de la minister şi nu în interesul pe care statul ar trebui să-l acorde investitorilor şi consumatorilor”, a completat liderul PMP Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *