Președintele Volodimir Zelenski mulțumește României pentru sprijin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, astăzi, un mesaj de mulţumire României.

“Sunt recunoscător României pentru contribuția semnificativă la capabilitățile de apărare ale țării noastre. Sunt recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru susținerea aderării la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și militar al partenerilor noștri”, a transmis Volodimir Zelenski pe Twitter.

Mulțumiri au venit și din partea Forțele Armate ale Ucrainei.

Acestea au transmis că ”sunt recunoscătoare poporului român, Președintelui, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării și Forțelor Armate ale României pentru asistența militară și pentru susținerea suveranității, integrității teritoriale a Ucrainei și în interiorul granițelor sale recunoscute internațional, inclusiv cu Crimeea”.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina.

De asemenea,  Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți. Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134.
Totodată, în baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României.
Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.
Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie.
România trimite în a doua tranșă de ajutoare către Ucraina și combustibil, apă, alimente și medicamente.

De asemenea suntem pregătiți să primim răniți atât în spitalele din rețeaua militară, cât și cea civilă din țara noastră.

Voluntarii și entitățile private care vor să ajute pot accesa Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” disponibilă la acest link 🔎 https://bit.ly/3K1mb3s .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *