miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > Preţuri piperate, mâncare stricată!

Preţuri piperate, mâncare stricată!

Tochitură congelată, midii și frigărui fără etichetă, pește și alte produse depozitate în condiții improprii. Cu aşta îi aşteptau pe turişti, patronii unei binecunoscute terase din zona Cazino Mamaia. Până azi, când au primit vizita inspectorilor OPC, le-a mers afacerea. Însă, dacă nu işi remediază problemele riscă să rămână cu localul inchis.

Restaurantele atractive din statiunea Mamaia, dezamăgesc tot mai mult la capitolul siguranţă alimentară. Turiștii care ajung pe litoral și aleg să servească masa la terase nu iau în calcul că mâncarea este ținută în locuri greu de imaginat.

De exemplu, în zona Cazino, turiştii atraşi de florile care oferă terasei un aspect elegant, riscă să plece acasă cu diverse probleme de sănătate din cauza lipsei de igienă şi a măncărurilor expirate.

“Am găsit produse fără elemente de identificare, care nu se știe când au fost preparate, cui le sunt destinate. Am găsit pește, dar nu era menționat ce tip de pește. Am găsit carne care a fost fiartă și apoi congelată. Am găsit produse mucegăite și produse care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor”, ne-a declarat Marius Dunca, președinte Autoritatea Națională pentru Ptotecția Consumatorilor.

Fără să știe ce aveau să servească la meniu, sute de persoane veneau zilnic și mâncau la terasa cu pricina. Inspectorii pentru protecţia consumatorilor au luat imediat măsuri.

“Am sancționat societatea cu amendă contravențională în valoare de 60.000 lei și am dispus încetarea temporară a activității până la remedierea deficiențelor”, ne-a mai spus Marius Dunca, președinte ANPC.

Turiștii sunt sfătuiți să fie atenți unde aleg să servească masa pe timpul vacanţei pe litoral.

Redactor: Ana-Maria Stancu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *