Acasă > Comunicate > Prevenirea furturilor din autovehicule

Prevenirea furturilor din autovehicule

Continuând demersurile de prevenire a diferitelor infracţiuni, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, continuă activităţile informativ-preventive în pieţe, autogări, şi în general în zonele aglomerate.

Fiind mai uşor să prevenim decât să combatem, vă recomandăm câteva măsuri simple, dar eficiente, menite să-l determine pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră.

Prevenirea furturilor din autovehicule

Măsurile de protecţie pe care trebuie să le adopte fiecare posesor de autoturism în momentul parcării acestuia constituie elementul principal în descurajarea potenţialilor infractori.

Sub nicio formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare cum ar fi bani, portofele, genţi, radio-casetofoane, gps-uri, telefoane sau acte. Pentru infractori, acestea reprezintă o provocare. Fenomenul infracţional este favorizat şi de neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de alarmă eficiente, neasigurarea portierelor şi parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.

Prevenirea tâlhăriilor

La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.

Nu staţi cu spatele spre acele locuri. Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la 112.

Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.

Pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate şi la ore târzii, alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane şi nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare.

Prevenirea furturilor din locuinţe

Practica demonstrează că reuşita în activitatea infracţională se bazează şi pe ajutorul acordat de victime atunci când lasă ferestre deschise, uşi neasigurate, când lasă cheia sub preş sau bilete în uşă de genul „sunt plecat în concediu; lipsesc câteva ore…” etc.

Recomandat este să vă instalaţi sisteme de alarmă în caz de efracţie.

Uşa de acces trebuie ţinută permanent închisă cu cheia, deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi.

Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *