vineri, 14 august 2020
Acasă > Sport > Prezență românească sigură în semifinale, la dublu

Prezență românească sigură în semifinale, la dublu

România va avea un reprezentant în semifinalele probei de dublu masculin la actuala ediție de la Australian Open. Horia Tecău, alături de olandezul Jean Julien Rojer, și Florin Mergea, avându-l partener pe britanicul Dominic Inglot, au reușit să se califice în sferturi acolo unde se vor înfrunta pentru un loc în semifinale.

Surpriză de proporți în proba de dublu masculin la Australian Open. Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot, favoriți 14 ai întrecerilor, i-au scos din competiție pe frații americani Bob și Mike Bryan, marii favoriți ai turneului. Mergea și Inglot s-au împus cu 7-6, 6-3, după un meci perfect, pe care l-au controlat cu autoritate. Este una dintre cele mai mari surprize ale actualei ediții.

Mult mai greu s-au impus favoriții 6, Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer, în fața dublului format din americanul Eric Butorac și australianul  Sam Groth. Aceștia au început mai bine și și-au adjudecat primul set, 6-3. Următoarele două parțiale au fost mult mai echilibrate și au revenit lui Tecău și Rojer, 7-5 și 7-6.

În sferturi Tecău și Rojer vor juca cu Mergea și Inglot, situație în care România va avea sigur un reprezentant în penultimul act al probei de dublu, de la Australian Open. Florin Mergea continuă și în proba de dublul mixt, unde face pereche cu olandeza Michaella Krajicek.

Redactor: Nicu Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *