duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Prima carte scrisă de Papa Francisc apare în România

Prima carte scrisă de Papa Francisc apare în România

Cartea „Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli” va fi lansată în luna ianuarie în România, simultan cu lansarea la nivel mondial, în 82 de țări

Papa Francisc spune în cartea sa: „Milostivirea este întâiul atribut al lui Dumnezeu. Este numele lui Dumnezeu. Nu sunt situații din care să nu putem ieși, nu suntem condamnați să ne afundăm în nisipuri mișcătoare“.

Grupul Editorial Trei a cumpărat drepturile de publicare a cărții „Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”, scrisă de cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Romano-Catolice.

Pornind de la propria sa experiență ca preot și pastor, Papa Francisc dezvăluie temeiul învățăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea. El intră într-un „dialog profund, simplu și intim” cu noi prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist și expert vaticanist.

Un îndrumar pentru viață

Este o carte pentru oricine se află în căutarea „unui sens în viață”, a „unui drum de pace” sau a „vindecării rănilor fizice și spirituale”; atât pentru cei din interiorul, cât și din afara bisericii. Papa Francisc explică motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfânt al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvântarea și iertarea primite de la Dumnezeu. Într-o mărturisire plină de sinceritate, Francisc nu evită să abordeze relația dintre milostivire, justiție, corupție . Creștinilor enumerați în rândurile celor „drepți“ le amintește: „Și Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu“.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *