luni, septembrie 16, 2019
Acasă > Sport > Prima cursă de ciclism pe nisip

Prima cursă de ciclism pe nisip

Adrenalină la maxim pe nisipul de la malul mării! Singurul concurs de ciclism pe plajă din Europa a adunat la start sute de pasionaţi de mişcare şi sport…extrem! Pista amenajată la Constanţa i-a pus la grea încercare pe cei care au acceptat provocarea anului. Pe lângă o alternativă excelentă la un stil de viaţă sănătos, concursul a oferit şi o adevărată lecţie de viaţă. La cursa spectaculoasă de pe plaja Modern, care a avut mai multe obstacole, au participat concurenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 67 de ani, dar şi un sportiv de 38 de ani care nu poate vedea.

“Am marcat un traseu specific pentru această cursă. La ducere este nisip tasat, iar la întoarcere este o cursă tehnică, cu pământ și iarbă. Pe partea de ducere este traseu de viteză, la întoarcere este traseu tehnic”, ne-a spus Sabin Andoniu, unul dintre organizatori.

Pe margine, susţinătorii au trăit mari emoţii. La fiecare tur complet, şi-au putut revedea favoriţii, i-au pozat şi le-au transmis încurajări, de la cel mai mic, la cel mai mare. Aplauze au primit şi cei care au fost nevoiţi să abandoneze cursa, din motive tehnice.

Pe lângă locaţia spectaculoasă care le-a oferit o adevărată provocare participanţilor, aceştia au primit şi o lecţie de viaţă din partea primului sportiv nevăzător care participă vreodată la o cursă de ciclism, alături de co-echipierul său, Alexandru Răcănel, în vârstă de 37 de ani.

“Vrem să promovăm paraciclismul la nivelul liceelor de nevăzători. Urmează să achiziționăm mai multe biciclete și să facem parteneriate cu aceste licee. Noi am mai participat la triatloane, iar în anul 2012 am mers pe ruta Arad-Londra. Le transmit tinerilor să combată sedentarismul cu orice mijloace și să nu spună că nu pot face un lucru înainte de a-l face”, ne-a declarat Florin Georgescu, primul sportiv nevăzător participant la o astfel de cursă ciclistă.

Atitudinea de învingător este întotdeauna un exemplu pozitiv şi un pas spre victorie. Pe lângă satisfacţia personală de a fi cîştigătorii primului concurs de ciclism organizat pe nisip, sportivii au primit premii consistente în bani dar şi echipamente profesioniste de ciclism, pentru a duce tradiţia sportivă mai departe.

Redactor: Andreea BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *