Acasă > Administratie > Primăria Constanța: Doi angajați, suspendați din funcții

Primăria Constanța: Doi angajați, suspendați din funcții

Consiliul Local Municipal Constanţa a votat, în cadrul şedinţei de astăzi, o hotărâre privind modificarea şi completarea art. 1 din HCL nr. 33/2013 referitoare la stabilirea comisiei pentru renegocierea chiriilor spaţiilor în care funcţionează cluburile pentru pensionari. A fost vorba despre înlocuirea lui Harry Boiagian, fost consilier local din partea UNPR, în această comisie, cu Vasile Roşu, colegul său de partid.
Prin aceeaşi hotărâre, în cadrul aceleiaşi comisii a fost însă schimbat şi reprezentantul Direcţiei Administraţie Publică Locală, în persoana Claudiei Cealera. Aceasta a fost suspendată ieri din funcţie printr-o dispoziţie a primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, şi înlocuită cu o anume Monica Mihaela Ciocârlan.
Claudia Cealera, funcţionar în Primăria Constanţa, este co-inculpatul primarului Mazăre în Dosarul Retrocedărilor.

Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Constanţa, a fost suspendată din funcţie. Amintim că Dospinescu este inculpată, alături de primarul Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în Dosarul Retrocedărilor.
Edilul-şef al municipiului, este, mai nou, cercetat şi pentru abuz în serviciu, deoarece nu ar fi dispus suspendarea din funcţiile publice pe care le deţineau în cadrul Primăriei Constanţa a patru persoane judecate alături de el în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Cei patru sunt Constantin Racu (fost director al Direcţiei Administraţie Publică), Ramona Daniela Dospinescu (directorul Direcţiei Patrimoniu), Ion Marica (directorul Direcţiei Tehnic Investiţii) şi Nora Alina Chircă (consilier juridic). În cauza mai sus precizată, magistraţii au reţinut în sarcina lor infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *