marți, februarie 25, 2020
Acasă > Administratie > Primăria Constanța față-n față cu studenții de la universitățile de artă

Primăria Constanța față-n față cu studenții de la universitățile de artă

Astăzi are loc întâlnirea viceprimarului cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, cu studenții de la universitățile de artă, secția peisagistică.
Tema întâlnirii este modalitatea în care aceștia vor putea contribui prin proiectele lor la înfrumusețarea intersecțiilor și scuarurilor din municipiul Constanța.

În aceste momente studenții de la universitățile de artă îl așteaptă pe  Decebal Făgădău pentru începerea discuțiilor.

ACTUALIZARE:

Decebal Făgădău i-a îndemnat pe studenți să nu fie clasici și să-și lase imaginația să lucreze. De asemenea, acesta a anunțat că va continua proiectul ce vizează refacerea imaginii navelor din oraș, precizând că o altă astfel de navă va fi gata până pe 21 mai când sunt zilele orașului.

Viceprimarul cu atribuții de primar speră ca rezultatul muncii lor să fie un început și să aibă o continuare, el îndemnându-i pe peisagiști, urbaniști șui arhitecți să vină și să se exprime. Acesta a mai precizat că astăzi a lansat doar o provocare care și-o dorește vie și permanentă.

Profesorul Gheorghe Fascasiu de la Universitatea Ovidius a ținut să menționeze că „orașul a rămas puțin în urmă ca monumente, locuri vizuale, cultură” și așa mai departe.

„Proiectele sunt la îndemâna dumneavoastră să le aplicați. Noi le finanțăm și le jurizăm(…) Tinerii trebuie să fie liantul dintre administrația locală și societatea civilă.”, a spus Făgădău.

La întâlnire participă și viceprimarul Mircea Dobre.

Marius George Gabriel de la Facultatea „Ion Mincu” din București, împreună cu mai mulți colegi de facultate, inclusiv de la Horticultură, au afirmat că au fost atrași de deschiderea către proiecte a municipalității.

Studenții vor să se axeze pe spațiile verzi din oraș, amenajarea lor și crearea altor imagini. Se vor ocupa de 24 de scuaruri din Constanța care vor fi organizate după un nou concept. Nu vor fi proiecte singulare pe fiecare din toate aceste scuaruri.

„Proiectele ce le vor realiza studenții vor fi analizate și cele ce vor fi atractive vor fi multiplicate și preluate inclusiv de cei de la peisagistică din cadrul Primăriei Constanța”, a declarat Făgădău.

Proiectele vor fi fotografiate și postate pe Facebook, iar care vor primi susținerea constănțenilor acelea vor fi puse în practică.

De asemenea, „multe proiecte semnalate de presă vor fi rezolvate în modul acesta”, a mai spus Decebal Făgădău.

Sursa: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *