Wednesday, 26 September 2018
Acasă > Administratie > Primăria Constanța ia măsuri pentru prevenirea inundațiilor. Diguri gonflabile, în mai multe zone din oraș

Primăria Constanța ia măsuri pentru prevenirea inundațiilor. Diguri gonflabile, în mai multe zone din oraș

Primăria Constanța anunță că, în urma avertizării de vreme rea, pentru prevenirea inundațiilor, au fost pregătite diguri gonflabile în zona Secției de Poliție nr. 5 şi 3 diguri la intersecţiile str. Răchitași, Tabla Buţii, Oneşti cu bd. Mamaia, precum și balize reflectorizante și 500 de saci de nisip, pe bd. 1 Mai, în zona Bisericii Sf. Maria, în cartierul Coiciu și în cartierul Km 5, în zona Secției de poliție nr. 5 şi bd. Mamaia, zona Delfinariu

De asemenea, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor ajuta la fluidizarea traficului.

În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 4 echipe a câte 6 oameni ale SC RAJA SA a sunt pregătite permanent pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor cu 2 autospeciale tip vomă și 2 autospeciale tip vidanjă, cu posibilitatea de intervenție a încă 5 echipe a câte 6 oameni și a încă 3 autospeciale tip vidanjă.

”Le reamintim constănțenilor rugămintea de a evita deplasările, de a nu staționa autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora.

De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Totodată, au fost informaţi toţi deţinătorii de structuri de afişaj să aibă o atenţie sporită asupra lor în perioada codurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

• Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
• Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
• Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205;
• Dispecerat S.C. RAJA S.A. – 0241/924.

Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că în perioada 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00 vor fi cantități de precipitații de până la 50-70 l/mp.

Vântul va sufla cu viteze care se vor încadra între 65 – 75 km/h.

Temperaturile minime vor fi între 10 – 11 grade Celsius, iar cele maxime între 15 – 16 grade Celsius.

Sursa: Comunicat Primăria Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.