Primăria Cumpăna, gazda copiilor de peste Prut

  •  
  •  
  •  
  •  

După cum v-am informat în ediţiile precedente ale cotidianului nostru, în perioada 20-23 iunie, la Constanţa, au avut loc lucrările primei sesiuni extraordinare ale Ligii Femeilor Primari ai Comunelor din România.
La eveniment au participat 36 de primăriţe ale comunelor din România, precum şi o delegaţie a Congresului  Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM), reprezentata prin femei primar de comune.
În cadrul acestei sesiuni, s-au stabilit măsuri prin care să se îndeplinească prevederile Acordului semnat la Chişinău, pe 24 mai, în cadrul primei şedinţe comune a Congresului Autorităţilor din Republica Moldova şi Asociaţia Comunelor din România.
Ca urmare a parteneriatelor existente şi a celor care urmează să se încheie între administraţiile publice locale ale Reţelei Femeilor din cadrul CALM şi ale Ligii Femeilor Primari din cadrul ACoR, în perioada  23-30 iunie, un  grup de 150 copii din Republica Moldova – respectiv localităţile Budeşti, Selemet, Sărata Veche, Puhaceni, Vatici, Străşeni, se află pe litoralul românesc, într-un schimb de experienţă cultural-educativ.
Totodată, în perioada 1-7 iulie, cel de-al doilea grup format din 200 de copii din localităţile: Cucoare, Crihana Veche, Capaclia, Băhrineşti, Clisova, Ocolina, Rădulenii Vechi, vor sosi pe litoralul românesc, beneficiind de o minivacanţă – urmare a încheierii acordurilor de parteneriat. În acest context, mâine, comuna Cumpăna va fi gazda primului grup de copii, care vor vizita localitatea şi se vor întâlni cu elevi din localitate. Elevii moldoveni vor fi însoţiţi de primari ai localităţilor din care provin, de preoţi, profesori şi alti reprezentanţi ai administraţiilor publice locale moldoveneşti. Primirea oficială a oaspeţilor de peste Prut va avea loc în sala de conferinţe a Primăriei Cumpăna, începând cu ora 9.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *